Tomasz Matraszek – nasz kandydat do sejmiku w okręgu nr 6

Kolejnym naszym sejmikowym kandydatem, którego Wam prezentujemy, jest Tomasz Matraszek – lider naszej listy w okręgu nr 6, obejmującym Włocławek oraz powiaty: aleksandrowski, lipnowski, radziejowski i włocławski.

sejmiki_Matrach

Tomek to rodowity Kujawiak, tu się urodził i ukończył włocławski Liceum im. Marii Konopnickiej. Z wykształcenia jest historykiem, a od 21 lat swoją wiedzę przekazuje młodzieży jako nauczyciel. Jego pasja to wędrówki piesze i rowerowe, o czym mogłyście i mogliście się przekonać, śledząc nasze relacje z jego kampanijnych wypraw po miasteczkach i wsiach regionu.

W Razem Tomek jest niemal od samego początku. Obecnie już drugą kadencję jest członkiem Rady Krajowej, czyli naszego najważniejszego organu, w którym reprezentuje województwo kujawsko-pomorskie. Natomiast w naszym okręgu pełni funkcję koordynatora struktur we Włocławku i powiatach włocławskim oraz aleksandrowskim.

Jako nauczyciel od ponad dwóch dekad z całą pewnością w sejmiku zajmie się kwestiami związanymi z edukacją i oświatą. Nie zapomni jednak również o innych istotnych dla niego sprawach: o walce ze smogiem, o ochronie zdrowia oraz o aktywności samorządu, jako podmiotu zatrudniającego.

O swoim starcie w wyborach do sejmiku mówi tak:

Wydaje mi się, że mam cechę, która jest kluczowa w samorządzie i nie tylko: potrafię słuchać ludzi. Jako radny sejmiku chciałbym, żeby moja kadencja upłynęła pod znakiem stałych konsultacji z mieszkankami i mieszkańcami województwa. Nie idę do sejmiku dla siebie, tylko po to, żeby służyć obywatelkom i obywatelom, a oni sami najlepiej wiedzą, co jest dla nich ważne i to ich opinie powinny być kluczowe.

Bardzo istotne jest dla mnie też to, żeby nasz region rozwijał się równomiernie, a mniejsze miejscowości nie były pomijane przy podziale środków i zapominane przy każdej okazji. Dlatego właśnie podczas kampanii przejechałem na rowerze już kilkaset kilometrów, jeżdżąc po wsiach i małych miasteczkach, w których rozmawiam z ludźmi o ich lokalnych problemach. Trzeba skończyć z podziałem na Polskę A i B, Polska może być wygodnym domem dla wszystkich, nie tylko dla osób z największych miast!

Głosujcie na Tomasza Matraszka!