Europejska Wiosna i Kongres Razem

Właśnie zakończył się dwudniowy Kongres Razem, poprzedzony wydarzeniem Europejska Wiosna, na którym obecne były polityczki i politycy lewicy z całej Europy. Delegacja naszego okręgu miała okazję spotkać się z jednym z liderów Diem25.official, byłym ministrem finansów Grecji, Janisem Warufakisem.

warufakis_europejskawiosna

Jesteśmy przekonane i przekonani, że Razem, wspólnie z partnerskimi organizacjami z innych krajów Unii Europejskiej, sprawi, że Europa znów stanie się demokratyczna bezpieczna, solidarna i wolna od faszyzmu.

Na Kongresie wysłuchaliśmy i wysłuchaliśmy sprawozdań organów Razem, złożonych na zakończenie kadencji. Z przyjemnością informujemy, że Magda Malińska, członkini ustępującego Zarządu Krajowego, która na zaproszenie naszego okręgu była parę razy na debatach w Toruniu, dostała od delegatek i delegatów owację na stojąco. Serdecznie dziękujemy raz jeszcze za ogrom pracy wykonanej dla Razem.