Pracujmy Krócej! – rozpoczynamy zbiórkę podpisów

Dzisiaj w Toruniu zainaugurowałyśmy i zainaugurowaliśmy zbiórkę podpisów pod projektem ustawy Pracujmy krócej, skracającej tydzień pracy z 40 do 35 godzin.

W konferencji udział wzięły i wzięli: Kasia Pałgan, Tomasz Markiewka, Paulina Matysiak i Marek Rozpłoch. Omówione zostały krótko założenia i cele projektu, jego uzasadnienie oraz nasze plany na lokalne działania.

pracujmykrocej 2

Zaraz po konferencji nasz okręg rozpoczął na ul. Szerokiej toruńską odsłonę zbiórki. Jeśli Wy również chcecie wspomóc naszą inicjatywę, serdecznie zachęcamy do składania podpisów! Możecie to zrobić w naszym biurze przy ul. Rabiańskiej 17/21 w poniedziałki i czwartki w godz. 17:30-19:00. Jeśli sami pozbieracie trochę podpisów wśród rodziny i znajomych (do czego oczywiście zachęcamy!), możecie nam je przynieść lub wysłać je pocztą. Oczywiście co jakiś czas będzie nas też można spotkać w Toruniu na Szerokiej, o dokładnych terminach będziemy informować na bieżąco. W razie jakichkolwiek pytań, zachęcamy do kontaktu z koordynatorem zbiórki: Artur Eichhorst, tel. 511-848-137, mail:[email protected].

pracujmykrocej 3

8-godzinny dzień pracy został wprowadzony 100 lat temu. Najwyższa pora, by dostosować czas pracy do współczesnych warunków, większej wydajności i możliwości technologicznych. Godzina pracy mniej dziennie to więcej wolnego czasu: na spędzenie go z rodziną, na odpoczynek, na rozwijanie zainteresowań. A także na działalność społeczną i na aktywne uczestnictwo w demokracji.

Pracujmy krócej!