Czarny Piątek w Toruniu

Wczoraj wzięłyśmy i wzięliśmy udział w Czarnym Piątku: zarówno w Toruniu, jak i w Warszawie, gdzie pojechała reprezentacja naszego okręgu.

czarny piątek 1

W Toruniu w naszym imieniu głos zabrał Michał Musielak, który przypomniał o niedawnej udanej akcji zablokowania wystąpienia Kai Godek na bydgoskim Collegium Medicum i zwrócił uwagę, że to bardzo podobna sprawa do tej, o którą dziś walczymy, bo dziś również chcemy zablokować religijnych fanatyków pokroju Godek, którzy chcą nam urządzać życie według ich wiary. I tak jak udało się ich zatrzymać na świeckiej uczelni, tak samo uda się też ich zatrzymać w państwie, które przecież również jest świeckie.

czarny piątek 2

Chociaż demonstracja pod Kopernikiem była zwołana z dnia na dzień, a sporo aktywistek i aktywistów z naszego miasta pojechało do Warszawy, to zgromadziło się na niej ponad pół tysiąca osób! To świetnie pokazuje jak wielką mamy razem siłę i jesteśmy przekonane i przekonani, że widzi to także obóz rządzący.

Nie damy sobie odebrać naszych praw!
Solidarność naszą bronią!