Kobiety do polityki!

Jeśli same nie wywalczymy sobie swoich praw, to nikt nam ich nie da w prezencie. Dlatego właśnie my, kobiety toruńskiego Razem, aktywnie działamy, by móc decydować o sobie. To ważne, żeby patrzeć na ręce osobom, które tworzą prawo, ale jeszcze ważniejsze jest, żeby w tworzeniu prawa brało udział dużo więcej kobiet. To my same musimy zdobyć realny wpływ na rzeczywistość w swoich gminach, miastach, województwach oraz w całym kraju.

Dziś, 8 marca, życzymy Wam wszystkim i sobie, żeby nas, kobiet, było w polityce jak najwięcej. By nasza demokracja stała się prawdziwą demokracją, w której połowa społeczeństwa, którą stanowimy, będzie miała należną reprezentację w parlamencie, sejmikach wojewódzkich i w radach miasta. Pokazałyśmy już na Czarnym Proteście, że potrafimy powstrzymać złe pomysły rządzących. Czas na to, byśmy mogły same wprowadzać w życie nasze własne pomysły na państwo, w którym równość nie jest pustym słowem. Kobiety do polityki!

8marca4