Miarka się przebrała! – demonstracje w obronie praw kobiet

Wczoraj w wielu miastach Polski odbyły się demonstracje w obronie praw kobiet. Wyszłyśmy na ulice, żeby wykrzyczeć naszą złość na posłów, którzy w środę wyrzucili do sejmowego kosza obywatelski projekt “Ratujmy kobiety”. Do dalszych prac skierowali natomiast barbarzyński projekt “Zatrzymaj aborcję”. Jesteśmy szczególnie wściekłe, bo przyczynili się do tego nie tylko posłowie obozu rządzącego, ale również spora część sejmowej opozycji. Hańba!

Osoby z naszego okręgu licznie demonstrowały wczoraj zarówno w Warszawie na Miarka się przebrała!, jak i w Toruniu na Czarny Protest Czarna Kartka. Nie ma naszej zgody na to, by fanatycy decydowali za kobiety!

14 stycznia - Warszawa

Protest trwa jednak dalej. Zachęcamy gorąco do przyjścia w środę na Rynek Staromiejski w Toruniu na kolejną demonstrację DÉJÀ VU! Ogólnopolski Strajk Kobiet Toruń.

Solidarność naszą bronią!