Otwarcie biura Razem Toruń i dyskusja o polskiej ochronie zdrowia.

Po parotygodniowym remoncie możemy wreszcie z dumą ogłosić: otworzyłyśmy i otworzyliśmy biuro Razem w Toruniu!

Będziemy w nim organizować spotkania, dyskusje, pokazy filmów i inne wydarzenia. Można nas odwiedzać na stałych dyżurach w poniedziałki i czwartki o 17:00, można też umawiać się na bezpłatne porady prawne. Więcej informacji można znaleźć na naszej stronie: http://torun.partiarazem.pl/biuro/

konfa
Konferencja prasowa z udziałem Marceliny Zawiszy i Michała Musielaka

Na inaugurację biura okręg zorganizował w ostatni piątek Dlaczego protest lekarzy ma sens? – dyskusja Razem Toruń. Dotyczyła ona problemów polskiej ochrony zdrowia i przyczyn dla których lekarki i lekarze z Porozumienie Rezydentów OZZL prowadzą protest głodowy. W debacie udział wzięły i wziął: Marcelina Zawisza z Zarządu Krajowego Razem; Krysia Hasse, pielęgniarka z Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Toruniu oraz Maciej Papierski, toruński lekarz rezydent. Moderował ją Marek Rozpłoch z toruńskiego Razem.

lekarze4

Według naszej oceny było to jedno z ciekawszych spotkań dyskusyjnych w historii Razem Toruń. Serdecznie dziękujemy za to całej trójce osób fascynująco opowiadających o tym jaka jest rzeczywistość ochrony zdrowia w Polsce i o tym co można by było poprawić.

Już dziś zapraszamy na kolejne wydarzenia w naszym biurze!

Relacja z otwarcia biura: