Walne Zebranie Razem Toruń

W sobotę 4 czerwca 2016 r. odbyło się w Toruniu Walne Zebranie Okręgu, jedno z ważniejszych spotkań regionalnego Razem w tym roku. Na ponad trzygodzinnym zebraniu podjęliśmy szereg istotnych decyzji. Tomasz Markiewka, wygłaszający w imieniu pozostałych członków i członkiń Zarządu podsumowanie prawie 12-miesięcznej działalności w okręgu, za szczególnie ważne uznał: przeprowadzenie kampanii wyborczej przed wyborami parlamentarnymi, zorganizowanie pod toruńską siedzibą PiS-u protestu w sprawie odmowy publikacji wyroku Trybunału Konstytucyjnego przez rząd oraz zorganizowanie na Starym Rynku w Toruniu akcji „Wieszak” (protesty w sprawie projektu zaostrzenia prawa antyaborcyjnego).

Każdy organ Razem jest wybierany na roczną kadencję. Zgodnie z zasadą parytetów wybraliśmy nowy Zarząd Okręgu w składzie:

Katarzyna Czernic
Michał Musielak
Katarzyna Pałgan
Adrian Stelmaszyk
Marcin Zyśk

Powołaliśmy też delegatkę i delegata Okręgu do Rady Wojewódzkiej:

Joannę Jagodzińską-Kwiatkowską
Rafała Derdę.

Ponadto przyjęliśmy Regulamin Zebrań Okręgu oraz kluczowy dokument, jakim jest program działania Okręgu. Podjęte ustalenia pozwolą nam sprawniej działać w regionie i być wszędzie tam, gdzie to potrzebne.

Gratulujemy wszystkim wybranym!